Hoelang gaan mijn rubbertracks mee? | Verhoeven Rijwerk
Rubbertrack

Hoelang gaan mijn rubbertracks mee?

De levensduur van een rubbertrack is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de track, hoe vaak het wordt gebruikt, op welke ondergrond het wordt gebruikt en hoe zorgvuldig het wordt onderhouden. Om de levensduur van uw rubbertracks te verlengen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals het controleren van de spanning van de track en het verwijderen van vuil en eventuele stenen die zich tussen de rubbertracks hebben opgehoopt.


Regelmatig onderhoud uitvoeren

De frequentie van onderhoud aan rubbertracks hangt af van hoe vaak de machine wordt gebruikt en onder welke omstandigheden. Als de machine vaak wordt gebruikt op moeilijk terrein, of als het wordt blootgesteld aan zware belastingen, zult u waarschijnlijk vaker onderhoud moeten uitvoeren.

Over het algemeen wordt aanbevolen om elke maand een visuele inspectie uit te voeren op de tracks. Hierbij kan onder andere de spanning van de tracks, de slijtage en de aanwezigheid van vuil en steentjes bekeken worden. Als er problemen worden geconstateerd, moeten deze zo snel mogelijk worden opgelost.

Slijtage herkennen aan uw rubbertracks

Rubbertrack

Er zijn een aantal tekenen waarmee u slijtage aan uw rubbertracks kunt herkennen:

  • Dunner worden van het profiel: Wanneer de tracks dunner worden, kan dit een teken zijn van slijtage. Dit is te vergelijken met slijtage op een autoband. Dit kan gebeuren doordat de tracks worden blootgesteld aan scherpe objecten of doordat er te veel druk op de tracks wordt uitgeoefend.
  • Scheuren: Scheuren kunnen ontstaan door scherpe voorwerpen. Denk hierbij aan steenpuin, bouwafval en betonijzer. Als de diepte van de scheur aan het ijzer komt kan er vocht bij het ijzer komen waardoor het gaat roesten en de rubbertrack uiteindelijk gaat breken.
  • Verlies van kwaliteit: Door het UV van het zonlicht kunnen rubbertracks uitdrogen, wat uiteindelijk nadelig is voor de kwaliteit van de rubbertrack. Daarom liggen al onze rubbertracks binnen opgeslagen.

Het is belangrijk om regelmatig te controleren op deze tekenen van slijtage, zodat u op tijd problemen kunt herkennen en oplossen. Zo voorkomt u onnodige kosten.

Twijfelt u over de slijtage van uw rubbertracks of het onderhoud, neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag advies en helpen u verder.

Vind hier uw rijwerk onderdelen!

Zoek