Zoekmethoden voor de aankoop van nieuwe rijwerk… | Verhoeven Rijwerk
Verhoeven rijwerk rubbertrack

Zoekmethoden voor de aankoop van nieuwe rijwerk onderdelen

Bent u op zoek naar een rijwerk onderdeel, maar kunt u deze niet vinden? In deze blog wordt uitgelegd hoe u snel de juiste rijwerk onderdelen kunt vinden via de 3 zoekmethoden die beschikbaar zijn in de Verhoeven Rijwerk shop: Merk & Type, OEM-nummer en afmetingen van de rubbertrack.

Merk & Type

Bij deze zoekmethode zoekt u rijwerkonderdelen op basis van het merk en het type van uw machine. De eerste twee stappen voor de zoekmethode van merk & type zijn dat u het machinemerk en het type van de machine moet invoeren. Nadat u deze gegevens hebt ingevoerd klikt u op de ‘zoek’ button, vervolgens wordt u doorgestuurd naar een nieuwe pagina.

Aangekomen op de nieuwe pagina kunt u de producten bestellen of een offerte aanvragen voor de producten die u wilt bestellen. Bij deze offerte kunt u uw bedrijfsgegevens invoeren en een selectie maken van de producten die u graag wilt bestellen. Nadat u alle gegevens en keuzes hebt ingevoerd kunt u op de button ‘verstuur aanvraag’ klikken.

OEM-nummer

Bij deze zoekmethode zoekt u rijwerkonderdelen op basis van het OEM-nummer. Een OEM-nummer is het onderdeelnummer van de originele fabrikant. Dit nummer kunt u terugvinden in het onderdelenboek van uw machine. Wanneer u rijwerkonderdelen wilt bestellen via de OEM-nummer zoekmethode, vult u het OEM-nummer van uw machine in en klikt u op de ‘zoek’ button. Nadat u op de ‘zoek’ button hebt geklikt wordt u doorgestuurd naar de juiste pagina, waar u uw rijwerkonderdelen kunt bestellen.

Afmeting van uw rubbertrack

Bij deze zoekmethode kunt u zoeken naar rubbertracks. U kunt bij de maatvoering invullen van de rubbertrack waar u naar op zoek bent. U vindt deze gegevens vaak aan de binnenzijde van uw oude rubbertrack.

Bij de zoekmethode moet u drie maten invoeren:

  • breedte;
  • steek;
  • aantal schakels.

De breedte kunt u opmeten met een rolmaat aan de buitenzijde van de track, zoals is weergegeven op de foto hieronder.

meten rubbertrack

De steek is te meten vanaf het hart van de bus tot het hart van de mus met schuif-of rolmaat. Deze afmeting is het beste te meten door uw onderwagen aan één zijde omhoog te zetten. In de afbeelding hieronder is weergegeven hoe u uw steek het best kunt meten.

steekmaat rubbertrack
rubbertrack steek meten

De laatste afmeting die u moet invoeren bij de zoekmethode is het aantal schakels van de rubbertrack. Het aantal schakels van de rubbertrack kunt u aan één zijde van de track optellen zoals in de foto hieronder.

aantal schakels rubbertrack

Let op: Rubbertracks kunnen ook een maat hebben die afwijkt in afstand tussen de nokken in de breedterichting. Afhankelijk van de dikte van uw sprocket en de breedte van de loopvlakken van uw onderrollen kan de maat dus hetzelfde zijn, maar uw spoorbreedte niet. Neem gerust contact met ons op als u twijfelt over de afmetingen.

Nadat u alle afmetingen en aantallen hebt ingevoerd en op ‘zoek’ klikt, komt u op een nieuwe pagina. Op deze nieuwe pagina krijgt u rubbertracks te zien die aansluiten op de door u gekozen afmetingen.

Rijwerkonderdelen bestellen bij Verhoeven Rijwerk

Nu u weet hoe u uw benodigde rijwerkonderdelen kunt bestellen is het makkelijker om in de toekomst nieuwe rijwerk onderdelen aan te schaffen.

Indien er nog steeds onduidelijkheid is over het bestellen van de rijwerkonderdelen kunt u gerust contact opnemen via het volgende telefoonnummer: +32 (0)54 338 111.

Vind hier je rijwerk onderdelen!

Zoek
Verhoeven 230219 0840 min
Hoe zie je of rubbertracks van goede of slechte kwaliteit zijn? Onze productmanager Roy Meesterburrie kan daar een kort antwoord op geven: ‘Dat zie je niet. Of tracks nou van goede of van slechte kwaliteit zijn, alle rubbertracks zijn zwart, hebben een rubberen loopvlak en nokken en bussen aan de...
Woordenboek AVT nokken Vema Track
Verhoeven Rijwerk levert, naast zijn reguliere rubbertracks, voor verschillende machines ook AVT Rubbertracks. AVT staat voor Anti Vibratie Tracks. Deze rubbertracks bevatten nokken in de vorm van wybertjes, waardoor er continu contact is tussen de rollen en de nokken.
Levensduur rijwerk
Wist u dat de rijrichting van een graafmachine een behoorlijke invloed heeft op de levensduur van het rijwerk? In het totale kostenplaatje van een graafmachine komen de rijwerkkosten op de vierde plaats (bij kostenberekening van de uur prijs). Direct na de diesel, de manuren en het algemene...
1
Bent u op zoek naar een rijwerk onderdeel, maar kunt u deze niet vinden? In deze blog wordt uitgelegd hoe u snel de juiste rijwerk onderdelen kunt vinden via de 3 zoekmethoden die beschikbaar zijn in de Verhoeven Rijwerk shop: Merk & Type, OEM-nummer en afmetingen van de rubbertrack.
Jobangebot Raupen Technik
Ergerlijk, lossen in een drukke straat met de andere weggebruikers die erop toe kijken hoe u de straat beschadigd bij het kort draaien. U kan uw rupsplaten voorzien van rubber of polyurethaan blokken die deze beschadiging aan het wegdek voorkomen. Maar voor verschillende toepassingen zijn er...
Verhoeven 230219 0677
Het goed onderhouden van de onderwagen is essentieel voor de levensduur van uw bulldozer of graafmachine. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit is het belangrijk om het rijwerk ongeveer iedere vijf jaar te reviseren. In principe geldt het advies om vooraf een rijwerkinspectie uit te laten voeren...
Sluiting reparatie van de ketting
Wist u dat er met het inslaan van de eind pen met regelmaat ernstige ongelukken gebeuren? Menigeen gebruikt zelfs een hamer als gereedschap om de ketting te sluiten. Het belangrijkste dat ik u kan adviseren is de hoogste prioriteit te geven aan veiligheid. Het materiaal van de eindpen is nagenoeg...
Verhoeven 230219 0893
Bij Verhoeven bent u aan het juiste adres om uw rijwerk te laten reviseren. Is alles nog in orde of zijn er onderdelen aan vervanging toe? Met de gratis rijwerkinspectie van Verhoeven weet u precies in welke staat het rijwerk van uw machine is. Maar wat wordt er precies gemeten, en waaraan herkent...
1 2
Pagina 1 van 2