Wanneer moet ik mijn rubbertracks vervangen? | Verhoeven Rijwerk
Alg merk header optie 4

Wanneer moet ik mijn rubbertracks vervangen?

Door het veelvuldige gebruik van uw graafmachine is het niet te voorkomen dat uw rubbertracks op den duur gaan slijten. Wanneer u uw tracks moet vervangen, hangt af van de slijtage die u aan uw rubbertrack hebt.

Uw tracks kunnen sneller gaan slijten door een aantal factoren:

  • Veel draaien op ruwe ondergrond.
  • Scheurtjes die in uw rubbertrack komen door het rijden over scherpe objecten.
  • De juiste spanning op de rubbertrack zorgt ervoor dat deze netjes op de machine blijft lopen en voorkomt vroegtijdige slijtage of zelfs schade.
  • Matig onderhoud aan uw rijwerk. Zorg er daarom voor dat u uw rijwerk regelmatig reinigt.

Slijtpatronen in uw rijwerk herkennen

nieuwe rubbertracks

Er zijn enkele patronen waaraan u kunt herkennen dat uw rubbertracks aan het slijten zijn:

  • Scheuren aan de buitenkant zonder schade aan de binnenkant. Dit komt doordat er scheuren in de rubbertrack komen door scherpe materialen van buitenaf (bijv. betonijzers of scherpe stenen). Indien er geen schade is aan de staalkabels binnen in de tracks kan er gewoon doorgereden worden.
  • Er ontstaan scheurtjes door UV-licht, dit maakt het rubber poreus.
  • Er zit een beschadiging aan de nok. Als dit gebeurt, is de kans groot dat de tand van het sprocket op de nok heeft gestaan.


Ik wil mijn rubbertracks vervangen

nieuwe rubbertracks

Bent u tot de conclusie gekomen dat uw tracks versleten zijn en wil u ze vervangen? U kunt ze direct bestellen op onze webshop. Klik op de knop hieronder om de juiste rubbertrack voor uw (graaf)machine te zoeken. U kunt zoeken op merk en type, OEM nummer of afmeting.

Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten bij het bestellen van nieuwe rijwerk onderdelen in onze webshop, deze leggen we uit in onderstaande video.

Hoe vervang ik mijn rubbertracks?

Heeft u uw nieuwe tracks besteld en wilt u weten hoe u ze nu om uw onderwagen krijgt? We hebben een blog geschreven waarin we in 10 stappen uitleggen hoe je je rubbertracks vervangt.

Twijfelt u of u de rijwerk onderdelen van uw graafmachine moet vervangen, of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten staan voor u klaar.

Vind hier uw rijwerk onderdelen!

Zoek
Verhoeven 230219 0741 min
Niets is zo vervelend als wanneer uw machine ineens stilvalt tijdens het werken. Schade aan het rijwerk van uw machine kan een oorzaak zijn dat uw machine stil komt te staan. U moet dan bijvoorbeeld uw rubbertracks of sprockets te vervangen. U wilt natuurlijk dat de onderdelen van uw rijwerk zo...
Overzichtsfoto
Een machine met een rupsonderstel kan rijden op rubbertracks of stalen kettingen. Maar wat is nou beter, rubber of staal? De keuze van uw track hangt af van een aantal factoren en beide opties hebben zowel voor- als nadelen. We bespreken deze voor- en nadelen van rubbertracks en stalen kettingen...
Woordenboek AVT nokken Vema Track
Verhoeven Rijwerk levert, naast zijn reguliere rubbertracks, voor verschillende machines ook AVT Rubbertracks. AVT staat voor Anti Vibratie Tracks. Deze rubbertracks bevatten nokken in de vorm van wybertjes, waardoor er continu contact is tussen de rollen en de nokken.
Rubbertracks web 900x450
Hoe zie je of rubbertracks van goede of slechte kwaliteit zijn? Onze productmanager Roy Meesterburrie kan daar een kort antwoord op geven: ‘Dat zie je niet. Of tracks nou van goede of van slechte kwaliteit zijn, alle rubbertracks zijn zwart, hebben een rubberen loopvlak en nokken en bussen aan de...
Stap 6 min
Wanneer uw rubbertrack is opgerekt, het profiel is verdwenen of wanneer hij zelfs is gescheurd, is het de hoogste tijd om hem te vervangen. Wij kunnen de rubbertrack van uw machine vervangen. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen. U kunt uw rubbertrack ook zelf vervangen. Dit is...
1
Bent u op zoek naar een rijwerk onderdeel, maar kunt u deze niet vinden? In deze blog wordt uitgelegd hoe u snel de juiste rijwerk onderdelen kunt vinden via de 3 zoekmethoden die beschikbaar zijn in de Verhoeven Rijwerk shop: Merk & Type, OEM-nummer en afmetingen van de rubbertrack.
Verhoeven 230219 0677
Het goed onderhouden van de onderwagen is essentieel voor de levensduur van uw bulldozer of graafmachine. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit is het belangrijk om het rijwerk ongeveer iedere vijf jaar te reviseren. In principe geldt het advies om vooraf een rijwerkinspectie uit te laten voeren...
Verhoeven 240619 6509
“Waar ga ik naartoe als ik rijwerk onderdelen nodig heb?” “kan ik mijn rijwerk daar ook laten monteren?” “Is het mogelijk om de aandrijving, onderhoud of reparatie ook te laten uitvoeren terwijl ik mijn rijwerk laat reviseren?” “Mijn snelwissel heeft speling, lassen jullie de asstompen op terwijl...
1 2 3
Pagina 2 van 3