Wanneer moet ik mijn rubbertracks vervangen? | Verhoeven Rijwerk
Alg merk header optie 4

Wanneer moet ik mijn rubbertracks vervangen?

Door het veelvuldige gebruik van uw machine is het niet te voorkomen dat uw rubbertracks op den duur gaan slijten. Wanneer u uw rubbertracks moet vervangen, hangt af van de slijtage die u aan uw rubbertrack hebt.

Uw rubbertracks kunnen sneller gaan slijten door een aantal factoren:

  • Veel draaien op ruwe ondergrond.
  • Scheurtjes die in uw rubbertrack komen door het rijden over scherpe objecten.
  • De juiste spanning op de rubbertrack zorgt ervoor dat deze netjes op de machine blijft lopen en voorkomt vroegtijdige slijtage of zelfs schade.
  • Matig onderhoud aan uw rijwerk. Zorg er daarom voor dat u uw rijwerk regelmatig reinigt.

Slijtpatronen in uw rijwerk herkennen

Er zijn enkele patronen waaraan u kunt herkennen dat uw rubbertracks aan het slijten zijn:

  • Scheuren aan de buitenkant zonder schade aan de binnenkant. Dit komt doordat er scheuren in de rubbertrack komen door scherpe materialen van buitenaf (bijv. betonijzers of scherpe stenen). Indien er geen schade is aan de staalkabels binnen in de rubbertracks kan er gewoon doorgereden worden.
  • Er ontstaan scheurtjes door UV-licht, dit maakt het rubber poreus.
  • Er zit een beschadiging aan de nok. Als dit gebeurt, is de kans groot dat de tand van het sprocket op de nok heeft gestaan.


Ik wil mijn rubbertracks vervangen

nieuwe rubbertracks

Bent u tot de conclusie gekomen dat uw rubbertracks versleten zijn en wil u ze vervangen? U kunt rubbertracks direct bestellen op onze webshop. Klik op de knop hieronder om de juiste rubbertrack voor uw machine te zoeken. U kunt zoeken op merk en type, OEM nummer of afmeting.

Heeft u uw nieuwe rubbertracks besteld en wilt u weten hoe u ze nu om uw onderwagen krijgt? We hebben een blog geschreven waarin we in 10 stappen uitleggen hoe je je rubbertracks vervangt.

Twijfelt u of u uw rubbertracks moet vervangen, of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten staan voor u klaar.

Vind hier uw rijwerk onderdelen!

Zoek
Rubbertrack
Wist je dat wij bij Verhoeven Rijwerk meerdere soorten rubbertracks in ons assortiment hebben zitten? Zo hebben wij AVT, shortpitch en longpitch rubbertracks. Wat zo bijzonder is aan onze Anti Vibratie Tracks lees je hier. Je hebt niet altijd de keuze tussen short en long pitch. Sommige machines...
Rubberpads e1574669573344
Kleine machines met rupsonderstel hebben vaak een onderstel met rubbertracks. Bij grotere machines worden stalen kettingen gebruikt. Hier kunnen rubberpads op worden gemonteerd. Verhoeven Rijwerk heeft verschillende soorten rubberpads die u op uw ketting of rupsplaten van uw machine kunt monteren....
Rubbertracks web 900x450
Hoe zie je of rubbertracks van goede of slechte kwaliteit zijn? Onze productmanager Roy Meesterburrie kan daar een kort antwoord op geven: ‘Dat zie je niet. Of tracks nou van goede of van slechte kwaliteit zijn, alle rubbertracks zijn zwart, hebben een rubberen loopvlak en nokken en bussen aan de...
Woordenboek AVT nokken Vema Track
Verhoeven Rijwerk levert, naast zijn reguliere rubbertracks, voor verschillende machines ook AVT Rubbertracks. AVT staat voor Anti Vibratie Tracks. Deze rubbertracks bevatten nokken in de vorm van wybertjes, waardoor er continu contact is tussen de rollen en de nokken.
Verhoeven 230219 0741 min
Niets is zo vervelend als wanneer uw machine ineens stilvalt tijdens het werken. Schade aan het rijwerk van uw machine kan een oorzaak zijn dat uw machine stil komt te staan. U moet dan bijvoorbeeld uw rubbertracks of sprockets te vervangen. U wilt natuurlijk dat de onderdelen van uw rijwerk zo...
Verhoeven 230219 0888 1
Door het veelvuldige gebruik van je machine is het niet te voorkomen dat je rubbertracks op den duur gaan slijten. Wanneer je je rubbertracks moet vervangen, hangt af van de slijtage die je aan je rubbertrack hebt.
Levensduur rijwerk
Wist u dat de rijrichting van een graafmachine een behoorlijke invloed heeft op de levensduur van het rijwerk? In het totale kostenplaatje van een graafmachine komen de rijwerkkosten op de vierde plaats (bij kostenberekening van de uur prijs). Direct na de diesel, de manuren en het algemene...
1
Bent u op zoek naar een rijwerk onderdeel, maar kunt u deze niet vinden? In deze blog wordt uitgelegd hoe u snel de juiste rijwerk onderdelen kunt vinden via de 3 zoekmethoden die beschikbaar zijn in de Verhoeven Rijwerk shop: Merk & Type, OEM-nummer en afmetingen van de rubbertrack.
1 2 3
Pagina 1 van 3