Wanneer moet ik mijn rubbertracks vervangen? | Verhoeven Rijwerk
Alg merk header optie 4

Wanneer moet ik mijn rubbertracks vervangen?

Door het veelvuldige gebruik van uw graafmachine is het niet te voorkomen dat uw rubbertracks op den duur gaan slijten. Wanneer u uw tracks moet vervangen, hangt af van de slijtage die u aan uw rubbertrack hebt.

Uw tracks kunnen sneller gaan slijten door een aantal factoren:

  • Veel draaien op ruwe ondergrond.
  • Scheurtjes die in uw rubbertrack komen door het rijden over scherpe objecten.
  • De juiste spanning op de rubbertrack zorgt ervoor dat deze netjes op de machine blijft lopen en voorkomt vroegtijdige slijtage of zelfs schade.
  • Matig onderhoud aan uw rijwerk. Zorg er daarom voor dat u uw rijwerk regelmatig reinigt.

Slijtpatronen in uw rijwerk herkennen

nieuwe rubbertracks

Er zijn enkele patronen waaraan u kunt herkennen dat uw rubbertracks aan het slijten zijn:

  • Scheuren aan de buitenkant zonder schade aan de binnenkant. Dit komt doordat er scheuren in de rubbertrack komen door scherpe materialen van buitenaf (bijv. betonijzers of scherpe stenen). Indien er geen schade is aan de staalkabels binnen in de tracks kan er gewoon doorgereden worden.
  • Er ontstaan scheurtjes door UV-licht, dit maakt het rubber poreus.
  • Er zit een beschadiging aan de nok. Als dit gebeurt, is de kans groot dat de tand van het sprocket op de nok heeft gestaan.


Ik wil mijn rubbertracks vervangen

nieuwe rubbertracks

Bent u tot de conclusie gekomen dat uw tracks versleten zijn en wil u ze vervangen? U kunt ze direct bestellen op onze webshop. Klik op de knop hieronder om de juiste rubbertrack voor uw (graaf)machine te zoeken. U kunt zoeken op merk en type, OEM nummer of afmeting.

Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten bij het bestellen van nieuwe rijwerk onderdelen in onze webshop, deze leggen we uit in onderstaande video.

Hoe vervang ik mijn rubbertracks?

Heeft u uw nieuwe tracks besteld en wilt u weten hoe u ze nu om uw onderwagen krijgt? We hebben een blog geschreven waarin we in 10 stappen uitleggen hoe je je rubbertracks vervangt.

Twijfelt u of u de rijwerk onderdelen van uw graafmachine moet vervangen, of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten staan voor u klaar.

Vind hier uw rijwerk onderdelen!

Zoek
Blog Onderhoud tracks correct 3 0
Voor het werken op verschillende soorten terreinen, is het handig om gebruik te maken van een minigraver. Hoe kunt u ervoor zorgen dat de rupsbanden in optimale staat blijven en hoe een rupsband vervangen wordt?
Breedte rubbertrack opmeten min
Zijn de rubbertracks van je machine versleten en wil je deze vervangen? Dan is het belangrijk dat je de juiste maat rubbertracks bestelt, anders bestaat er een kans dat je nieuwe tracks niet om je onderstel passen. Via de zoekbalk bovenaan de pagina kun je op zoek gaan naar de juiste tracks voor je...
Rijwerkcheck afbeelding 2 min
Als eigenaar van een graafmachine of een andere machine, weet u dat het rijwerk van uw machine een van de belangrijkste onderdelen is. Het is de basis van uw machine en zorgt ervoor dat u veilig en efficiënt kunt werken. Door het vele gebruik van uw machine gaan uw rijwerk onderdelen op den duur...
Vematrack compleet rijwerk mini graafmachine inzet
De levensduur van een rubbertrack is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de track, hoe vaak het wordt gebruikt, op welke ondergrond het wordt gebruikt en hoe zorgvuldig het wordt onderhouden. Om de levensduur van uw rubbertracks te verlengen, is het belangrijk om...
Rubbertrack
Wanneer u uw rijwerk onderdelen vervangt is het vaak gissen naar de juiste spanning van de rubbertracks of kettingen. Het is belangrijk om de juiste spanning aan te houden, omdat dit de levensduur van uw rupsonderstel sterk bevordert. Uw onderstel gaat een stuk langer mee als u vanaf de aanschaf de...
Rubberpads e1574669573344
Kleine machines met rupsonderstel hebben vaak een onderstel met rubbertracks. Bij grotere machines worden stalen kettingen gebruikt. Hier kunnen rubberpads op worden gemonteerd. Verhoeven Rijwerk heeft verschillende soorten rubberpads die op een ketting of rupsplaten gemonteerd kunnen worden....
Rubbertrack
Wist je dat wij bij Verhoeven Rijwerk meerdere soorten rubbertracks in ons assortiment hebben zitten? Zo hebben wij AVT, shortpitch en longpitch rubbertracks. Wat zo bijzonder is aan onze Anti Vibratie Tracks lees je hier. Je hebt niet altijd de keuze tussen short en long pitch. Sommige machines...
Verhoeven 230219 0888 1
Door het veelvuldige gebruik van je machine is het niet te voorkomen dat je rubbertracks op den duur gaan slijten. Wanneer je je rubbertracks moet vervangen, hangt af van de slijtage die je aan je rubbertrack hebt.
1 2 3
Pagina 1 van 3