Wat is het verschil tussen short pitch en long… | Verhoeven Rijwerk
rijwerk rubbertracks

Het verschil tussen short pitch en long pitch rubbertracks

Wist je dat wij bij Verhoeven Rijwerk meerdere soorten rubbertracks in ons assortiment hebben zitten? Zo hebben wij AVT, shortpitch en longpitch rubbertracks. Wat zo bijzonder is aan onze Anti Vibratie Tracks lees je hier. Je hebt niet altijd de keuze tussen short en long pitch. Sommige machines kunnen namelijk enkel op één van de twee rijden. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen short pitch en long pitch? Daar gaan we in dit blog dieper op in.

Short pitch vs Long pitch

longpitch en shortpitch rubbertracks

Een short pitch rubbertrack heeft, zoals de naam al doet vermoeden, korte nokken. Hierdoor grijpt de rubbertrack in elke tand van de sprocket, wat resulteert in minder trillingen en minder slijtage van het onderstel en de onderdelen ervan. De short pitch rubbertracks zijn soepeler en zorgen voor meer comfort tijdens het rijden.

De long pitch rubbertracks hebben langere nokken. Hierdoor slaat deze elke keer een tand over in het sprocket, wat er weer voor zorgt dat hij minder rustig loopt. Dit zorgt voor meer trillingen en hierdoor slijt het onderstel ook sneller. Wel hebben long pitch tracks minder last van pakking in zandgrond wat bij sommige werkzaamheden een voordeel kan zijn.

Welke soort pitch voor jouw machine?

Twijfel jij of je een short pitch of een long pitch rubbertrack nodig hebt? Of weet je niet welke van de twee de beste keuze is voor jouw machine? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Vind hier uw rijwerk onderdelen!

Zoek